بیخوابی یکی از مسائل مهمی است که امروزه برخی از افراد به آن دچار هستند. خواب تأمین کننده رطوبات در بدن است و بیخوابی موجب مصرف شدن رطوبت بدن و در نهایت موجب خشکی بدن میشود. همچنین در بیخوابی رطوبات مغز مصرف شده و موجب خشکی مغز میشود و جنون یا دیوانگی از عوارض بیخوابیهای طولانی است.
خواب معین (عامل) بر هضم و نضج ( است و در خواب بیشترین مقدار هضم و نضج صورت میگیرد به دلیل اینکه بیشترین درصد هضم و نضج مواد در خواب صورت گرفته و منجر به تأمین قوای بدن شده و بیخوابی باعث ضعف قوای بدنی میشود.
محل خواب از نظر دما معتدل باشد که این اعتدال بسته به مزاج اشخاص متفاوت است همچنین پاکیزه، نرم و ملایم، دور از بوهای بد و دور از حشرات و انسان موذی باشد و افراد از خوابیدن زیر نور آفتاب پرهیز کنند چرا که موجب به هیجان آمدن صفرا و غلبه یک سری بیماریهای مربوط به آن مانند سردرد میشود و افراد از خوابیدن زیر نور مهتاب نیز پرهیز کنند چرا که موجب به هیجان آمدن و غلبه خون و یک سری بیماریهای مربوط به آن مانند خون دماغ میشود.
افراد هنگام خواب از روانداز استفاده کنند چرا که نیاز به پوشش در هنگام خواب (در هر فصلی که باشد) زیادتر از هنگام بیداری است زیرا هنگام خواب حرارت میل به باطن بدن کرده و ظاهر بدن (پوست) سرد میشود و با اندک نسیمی که به بدن برسد بدن از آن تاثیر میپذیرد همچنین خوابیدن بر فرش صلب، سخت و زمین سرد نمناک مضر عصب و خوابیدن بر فرش نرم و گرم، چاق کننده بدن است.